Zoekmachine marketing

Met zoekmachine marketing zorgen we ervoor dat jouw website gevonden wordt, wanneer (potentiële) klanten naar jouw bedrijf, producten of diensten op zoek zijn. Zorg dat je in beeld bent bij je doelgroep op de plaats en het moment wanneer ze naar je op zoek zijn. Zoekmachine marketing bestaat uit twee onderdelen, namelijk zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA).

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie is het beter vindbaar maken van de website in de organische zoekresultaten. Dit zijn de zoekresultaten die hoofdzakelijk aan de linkerkant in de zoekmachine staan. Om de website te optimaliseren voor de zoekmachines, dient er met diverse zaken rekening gehouden te worden. De zoekmachines beoordelen alle pagina’s en tonen de meest relevante resultaten bovenaan. Om hier tussen te komen moet een traject worden ingezet om de website stap voor stap te optimaliseren.

Zoekmachine adverteren (SEA)

Zoekmachine adverteren biedt de mogelijkheid om op korte termijn resultaten te boeken. Advertenties in de zoekmachines worden hoofdzakelijk aan de rechterkant getoond, de eerste drie advertenties worden links boven de organische resultaten getoond. Je betaalt hiervoor per klik of per duizend vertoningen. De kosten zijn afhankelijk van het onderwerp, de concurrentie, de kwaliteit van de advertentie en je landingspagina en van het bod dat je wilt betalen.