Social Media Content Management

Met het aanmaken van een account voor je organisatie ben je er nog niet, dan begint het pas. Op sociale media moet je actief deelnemen, ook als organisatie. Dit zorgt voor zichtbaarheid, een stukje extra exposure bij je doelgroep. Door regelmatig voorbij te komen blijf je top-of-mind en is de kans een stuk groter dat men aan jouw organisatie denkt als ze een product of dienst nodig hebben die jij aanbiedt.

Content Management is een lastig onderdeel van social media. Wat voor berichten moet je plaatsen? Wanneer kun je het beste iets plaatsen? Hoe vaak moet je een nieuw bericht plaatsen en op welke kanalen moet je wat plaatsen? Aan de hand van de BOM Contentmatrix helpen we jouw organisatie aan een overzichtelijk antwoord op al deze vragen.

Daarna ontstaat vaak de volgende vraag: wie gaat deze taak op zich nemen? Er komt namelijk heel wat bij kijken. De content moet verzamelt worden, er is creativiteit voor nodig en het kost de nodige tijd om dit allemaal te managen. Als dit niet allemaal binnen de organisatie aanwezig is, kun je ervoor kiezen om het Social Media Content Management deels of geheel uit te besteden. In het eerste geval hebben we vooral een adviserende rol en ondersteunen we waar nodig, in het tweede geval zijn we ook de uitvoerende partij die de content creëert en plaatst.  Als je als organisatie het beheer van de content intern wil hebben, dan kunnen we hierbij ondersteunen door medewerkers hierin op te leiden. Dit doen we aan de hand van compleet op maat gemaakte social media trainingen.

De samenwerking omtrent content management kan op vele manieren worden ingevuld, hier weten we altijd een passende inrichting voor te vinden.